FASTIGHET:

Solrosgatan 5

Solrosgatan passar för dig som...

...har en liten familj eller bor sambo. De härliga tvåorna passar också dig som är singel.

Solrosgatan är ett landshövdingehus byggt 1932 som senast renoverades 2018. Fastigheten har ljusa, fina trapphus med nya säkerhetsdörrar, fastighetsboxar och elektroniskt passersystem. Som boende i detta hus har man tillgång till tvättstuga med goda tvätt- och torkmöjligheter, barnvagnsrum, och cykelförråd i källarplan samt lägenhetsförråd på vinden. I källaren finner man även ett härligt gemensamt utrymme med bastu, dusch, omklädning samt pingis -och kalasrum. Tillsammans med grannfastigheterna har Solrosgatan en stor och barnvänlig innergård. Lägenheterna är ljusa, välplanerade och typiska för stilen i ett landshövdingehus.

Samtliga lägenheter i fastigheten har ekparkett och många av dem har nyrenoverade kök och badrum. Som boende har man tillgång till Comhem och en öppen fiberlösning med full valfrihet till alla tjänsteleverantörer.

I gemytliga Kålltorp är det lätt att trivas. En mysig stadsdel och ett trevligt läge med Skatås, Härlanda Tjärn och Renströmska parken som grannar. Här har du gångavstånd till all möjlig service och ca 10 minuter till Centralen.

Fastigheten är energideklarerad.

Fakta

Adress: Solrosgatan 5
Ägs av: Saxborn Fastigheter
Förvaltas av:
Opalen FastighetsFörvaltning AB
Område: Kålltorp
Byggår: 1932
Ombyggnadsår: 1981, 2018
Fastighetstyp: Landshövdingehus med bottenvåning av sten och två våningar i trä
Lägenhetstyper i fastigheten: 2 och 3 r.o.k
Balkong: Nej
Service i fastigheten: Pingis- och kalasrum, bastu, cykel- och barnvagnsrum och vindsförråd.
Kabel-tv: Ja (Comhem)
Bredbandsuttag: Via fiber eller ComHem
Hiss: Nej
Övrigt: Från Solrosgatan tar du dig på ca 10 min in till centralen. Du har gångavstånd till all möjlig service.

Var hittar jag...

Förskola/skola

  • Torpagatans förskolor 840 m
  • Regnbågen 900 m          
  • Sanatoriegatan 90 900 m (finns fler i området)

Grundskola

  • Kålltorpsskolan 390 m
  • Parkskolan 980 m Rudolf Steinerskolan 1000 m

Spårvagn/busshållsplats

  • Torpagatan, buss 17, 500 m
  • Munkebäcks Torg, linje 1, 500 m
  • Munkebäcks Torg, linje 5, 500m
  • Solrosgatan, linje 3, 100 m

Ut och äta?

Runt hörnet hittar du Ölstugan 1892 Tullen som bland annat serverar svensk husmans-kost och svensktillverkad öl. Pizzeria/kebab hittar du vid Munkebäcks torg. Längs med Munkebäcksgatan finns thailändskt och husmanskost och fler pizzerior. Längtar du efter nybakat hittar du bröd och bakverk på Sunes, som även har ett litet café.

Fritid

Skatås och Delsjön finns på gångavstånd. Här hittar du vacker natur och fina promenadvägar. På väg dit ligger Göteborgs Tennisklubb och IFK-kliniken, såväl som Göteborgs fältrittklubb, GFRK. Gym, massage och rehab hittar du på Hela Hälsan vid Munkebäcks Torg, där man som hyresgäst hos oss har förmånliga priser. Nere vid Torpavallen har du SATS i ljusa lokaler. Gillar du att bada skall du ta dig till Härlanda Tjärn eller någon av Delsjöarna dit det är promenadavstånd. Där kan du även hyra kanoter sommartid!

Övrig service

Livsmedel hittar du på Konsum Munkebäckstorg eller stormarknaden ICA Kvantum Munkebäck. På Munkebäcks Torg finns även fruktaffär, kiosk, gatukök, vårdcentral/BVC, optiker och apotek för att nämna några.. Vid Torpavallen (vid Munkebäcksmotet) finner du allt från Systembolaget, Max, Mediamarkt, SATS och Djurmagazinet. Allt du behöver, på gångavstånd!