FASTIGHET:

Ättestigen 4-6

Ättestigen passar dig som...

...är sambo, men ockå dig som har en stor eller liten familj. Har du tillgänglighetskrav så är detta en fastighet för dig.

Ättestigen 4-6 är tillsammans med sin systerfastighet en av våra modernaste fastigheter. De byggdes i egen regi i början på 1990-talet. Då, som nu, stod kvalitet på bygg- och inredningsmaterial i fokus. Därför kan våra hyresgäster fortfarande njuta av en fräsch fastighet med välplanerade gemensamma ytor. Som boende i detta hus har man tillgång till en tvättstuga med goda tvätt- och torkmöjligheter, barnvagnsrum, cykelförråd, lägenhetsförråd och ett återvinningsrum med alla tänkbara fraktioner. Här har du som hyresgäst även möjlighet att njuta av bastu och ett minigym i grannfastigheten.

Lägenheterna är rymliga, har ekparkett och vi har tänkt mycket på att ljuset skall komma in i alla rum. Du har en magnifik utsikt över stadens östra delar från de flesta av våningsplanen. Fastigheten har hiss, porttelefon och parkeringsmöjligheter i grannfastigheten för att nämna några av bekvämligheterna som erbjuds.

Direkt utanför entrédörren finner man mysig omgivning av grönytor, en porlande bäck, flera lekplatser, cykelparkeringar och soliga uteplatser med fast grill. Här har vi byggt med tillgänglighet i fokus - hiss, inga backar, stora badrum, låga trösklar, Flexlinje utanför huset och spårvagns-och busshållplats runt knuten. Att du dessutom har både en vinkällare och en festlokal i bottenvåningen på grannfastigheten gör det inte sämre. I gemytliga Kålltorp är det lätt att trivas. En mysig stadsdel och ett trevligt läge med Skatås, Härlanda Tjärn och Renströmska parken som grannar. Här har du gångavstånd till all möjlig service och ca 10 minuter till Centralen.

Som boende i denna fastighete har man tillgång till Comhem och en öppen fiberlösning med full valfrihet.

Fastigheten är energideklarerad.

Fakta

Adress: Ättestigen 4-6
Ägs av: Saxborn Fastigheter
Förvaltas av:
Opalen FastighetsFörvaltning AB
Område: Kålltorp
Byggår: 1990
Ombyggnadsår: -
Fastighetstyp: Tegelhus byggt i suterräng.
Lägenhetstyper i fastigheten: 1, 2 , 3 4 och 5 r.o.k
Balkong: Ja, stora, inglasade balkonger.
Service i fastigheten: Tillgång till motionsrum/bastu, cykel- och barnvagnsrum, lägenhetsförråd med troaxgaller, avancerat återvinningssystem, flertal lekplatsar samt fast grillplats.
Kabel-tv: Ja (ComHem)
Bredbandsuttag: Via fiber eller ComHem.
Hiss: Ja
Övrigt: Många lägenheter har klädkammare. Garage och MC-garage finns i grannfastigheten.

Var hittar jag...

Förskola/skola

 • Sagolunden Ättekullen 50m  
 • Torpagatans förskolor 800 m
 • Vidkärrs montessoriförskola 760m
 • Regnbågen 1100 m           

Grundskola

 • Kålltorpsskolan 1100 m
 • Parkskolan 2000 m
 • Rudolf Steinerskolan 1100 m

Spårvagn/busshållsplats

 • Torpagatan, buss 17, 500 m
 • Ättehögsgatan, linje 1, 250 m
 • Ättehögsgatan, linje 5, 250m
 • Solrosgatan, linje 3, 900 m

Ut och äta?

Runt hörnet hittar du Ölstugan 1892 Tullen som bland annat serverar svensk husmans-kost och svensktillverkad öl. Pizzeria/kebab hittar du vid Munkebäcks torg. Längs med Munkebäcksgatan finns thailändskt och husmanskost och fler pizzerior. Längtar du efter nybakat hittar du bröd och bakverk på Sunes, som även har ett litet café.

Fritid

Skatås och Delsjön finns på gångavstånd. Här hittar du vacker natur och fina promenadvägar. På väg dit ligger Göteborgs Tennisklubb och IFK-kliniken, såväl som Göteborgs fältrittklubb, GFRK. Gym, massage och rehab hittar du på Hela Hälsan vid Munkebäcks Torg, där man som hyresgäst hos oss har förmånliga priser. Nere vid Torpavallen har du SATS i ljusa lokaler. Gillar du att bada skall du ta dig till Härlanda Tjärn eller någon av Delsjöarna dit det är promenadavstånd. Där kan du även hyra kanoter sommartid!

Övrig service

Livsmedel hittar du på Konsum Munkebäckstorg eller stormarknaden ICA Kvantum Munkebäck. På Munkebäcks Torg finns även fruktaffär, kiosk, gatukök, vårdcentral/BVC, optiker och apotek för att nämna några. Vid Torpavallen (vid Munkebäcksmotet) finner du allt från Systembolaget, Max, Mediamarkt, SATS och Djurmagazinet. Allt du behöver, på gångavstånd!