FASTIGHET:

Ättestigen 8-10

Ättestigen passar dig som...

...är sambo, men också dig som har en stor eller liten familj. Passar även utmärkt för dig som har krav på tillgänglighet.

Ättestigen 8-10 är tillsammans med sin systerfastighet en av våra modernaste fastigheter. De byggdes i egen regi i början på 1990-talet. Då, som nu, stod kvalitet på bygg- och inredningsmaterial i fokus. Därför kan våra hyresgäster fortfarande njuta av en fräsch fastighet med välplanerade gemensamma ytor. Som boende i detta hus har man tillgång till en tvättstuga med goda tvätt- och torkmöjligheter, barnvagnsrum, cykelförråd, lägenhetsförråd och ett återvinningsrum med alla tänkbara fraktioner. Här har du som hyresgäst även möjlighet att njuta av bastu och ett minigym.

Lägenheterna är rymliga, har ekparkett och vi har tänkt mycket på att ljuset skall komma in i alla rum. Du har en magnifik utsikt över stadens östra delar från de flesta av våningsplanen. Fastigheten har hiss, ett elektroniskt passersystem, porttelefon med videokamera och parkeringsmöjligheter inne i fastigheten för att nämna några av bekvämligheterna som erbjuds.

Direkt utanför entrédörren finner man mysig omgivning av grönytor, en porlande bäck, flera lekplatser, cykelparkeringar och soliga uteplatser med fast grill. Här har vi byggt med tillgänglighet i fokus - hiss, inga backar, stora badrum, låga trösklar, Flexlinje samt spårvagn och buss runt husknuten som gör livet lättare. Du har dessutom både en vinkällare och en festlokal i bottenvåningen.

I gemytliga Kålltorp är det lätt att trivas. En mysig stadsdel och ett trevligt läge med Skatås, Härlanda Tjärn och Renströmska parken som grannar. Här har du gångavstånd till all möjlig service och ca 10 minuter till Centralen.

Fakta

Adress: Ättestigen 8-10
Ägs av: Saxborn Fastigheter
Förvaltas av:
Opalen FastighetsFörvaltning AB
Område: Kålltorp
Byggår: 1993
Ombyggnadsår: -
Fastighetstyp: Tegelhus byggt i suterräng.
Lägenhetstyper i fastigheten: 1, 2 , 3 och 4 r.o.k
Balkong: Ja, stora, inglasade balkonger.
Service i fastigheten: Motionsrum, bastu, cykelrum, lägenhetsförråd med troaxgaller, avancerat återvinningssystem, flertal lekplatser samt fast grillplats. Elektroniskt passersystem, elektronisk bokning till tvättstuga samt parkeringsplatser både inom- och utomhus.
Kabel-tv: Ja (ComHem)
Bredbandsuttag: Via fiber eller ComHem
Hiss: Ja
Övrigt: De flesta 3 r.o.k har klädkammare. Alla 4 r.o.k har två badrum. Festlokal och vinkällare i bottenplan.

Var hittar jag...

Förskola/skola

 • Sagolunden Ättekullen 50m  
 • Torpagatans förskolor 800 m
 • Vidkärrs montessoriförskola 760m
 • Regnbågen 1100 m           

Grundskola

 • Kålltorpsskolan 1100 m
 • Parkskolan 2000 m
 • Rudolf Steinerskolan 1100 m

Spårvagn/busshållsplats

 • Torpagatan, buss 17, 500 m
 • Ättehögsgatan, linje 1, 250 m
 • Ättehögsgatan, linje 5, 250m
 • Solrosgatan, linje 3, 900 m

Ut och äta?

Runt hörnet hittar du Ölstugan 1892 Tullen som bland annat serverar svensk husmans-kost och svensktillverkad öl. Pizzeria/kebab hittar du vid Munkebäcks torg. Längs med Munkebäcksgatan finns thailändskt och husmanskost och fler pizzerior. Längtar du efter nybakat hittar du bröd och bakverk på Sunes, som även har ett litet café.

Fritid

Skatås och Delsjön finns på gångavstånd. Här hittar du vacker natur och fina promenadvägar. På väg dit ligger Göteborgs Tennisklubb och IFK-kliniken, såväl som Göteborgs fältrittklubb, GFRK. Gym, massage och rehab hittar du på Hela Hälsan vid Munkebäcks Torg, där man som hyresgäst hos oss har förmånliga priser. Nere vid Torpavallen har du SATS i ljusa lokaler. Gillar du att bada skall du ta dig till Härlanda Tjärn eller någon av Delsjöarna dit det är promenadavstånd. Där kan du även hyra kanoter sommartid!

Övrig service

Livsmedel hittar du på Konsum Munkebäckstorg eller stormarknaden ICA Kvantum Munkebäck. På Munkebäcks Torg finns även fruktaffär, kiosk, gatukök, vårdcentral/BVC, optiker och apotek för att nämna några. Vid Torpavallen (vid Munkebäcksmotet) finner du allt från Systembolaget, Max, Mediamarkt, SATS och Djurmagazinet. Allt du behöver, på gångavstånd!