FASTIGHET:

Björcksgatan 42

Innergården Björcksgatan 42

Björcksgatan 42 passar dig som...

...är singel eller sambo. Björcksgatans lite större lägenheter passar även den lilla familjen.

Björcksgatan 42 är ett landshövdingehus byggt 1935 som senast renoverades 2010. Fastigheten har ljusa, fina trapphus med nya säkerhetsdörrar, fastighetsboxar och elektroniskt passersystem. Som boende i detta hus har man tillgång till en fräsch tvättstuga med goda tvätt- och torkmöjligheter, barnvagnsrum, och cykelförråd i källarplan samt lägenhetsförråd på vinden.

Lägenheterna är välplanerade och charmiga. Samtliga lägenheter i fastigheten har ekparkett och många av dem har nyrenoverade kök och badrum. Som boende har man tillgång till Comhem och en öppen fiberlösning med full valfrihet av tjänsteleverantörer.

Tillsammans med grannfastigheterna har Björcksgatan 42 en fin innergård med mycket ytor för samvaro och vacker grönska. Som hyresgäst här har man tillgång till ett hemmaspa; bastu med glasfront och mosaikbänkar, relaxavdelning, stor toalett och omklädningsrum i källarplan.

På baksidan av Björcksgatan finns en stor parkering med laddningsmöjlighet för elbilar/elhybrider. Där finner man även Sunfleet, en bilpool med tre platser, för dig som behöver bil men bara ibland - ett bra sätt att spara både miljön och sin ekonomi.

I gemytliga Kålltorp är det lätt att trivas. En mysig stadsdel och ett trevligt läge med Skatås, Härlanda Tjärn och Renströmska parken som grannar. Här har du gångavstånd till all möjlig service och ca 10 minuter till Centralen.

Fastigheten är energideklarerad.

Fakta

Adress: Björcksgatan 42
Ägs av: Saxborn Fastigheter AB
Förvaltas av:
Opalen FastighetsFörvaltning AB
Område: Kålltorp
Byggår: 1935
Ombyggnadsår: 1975, 2010
Fastighetstyp: Landshövdingehus med bottenvåning av sten och två våningar i trä
Lägenhetstyper i fastigheten: 1, 2 och 4 r.o.k
Balkong: Nej
Service i fastigheten: Elektroniskt passersystem.Stilrent hemmaspa med relax, bastu och dusch. Cykel- och barnvagns-förvaring samt vindsförråd.
Kabel-tv: Ja (Comhem)
Bredbandsuttag: Via fiber eller ComHem
Hiss: Nej
Övrigt: Från Björcksgatan tar du dig på ca 10 min in till centralen. Du har gångavstånd till all möjlig service.

Var hittar jag...

Förskola/skola

  • Torpagatans förskolor 330 m
  • Regnbågen 500 m          
  • Sanatoriegatan 90 900 m Sagolunden Ättekullen 1100m (finns fler i området)

Grundskola

  • Kålltorpsskolan 380 m
  • Parkskolan 600 m Rudolf Steinerskolan 950 m

Spårvagn/busshållsplats

  • Torpagatan, buss 17, 50 m
  • Munkebäcks Torg, linje 1, 100 m
  • Munkebäcks Torg, linje 5, 100m Solrosgatan, linje 3, 100 m

Ut och äta?

Runt hörnet hittar du Ölstugan 1892 Tullen som bland annat serverar svensk husmans-kost och svensktillverkad öl. Pizzeria/kebab hittar du vid Munkebäcks torg. Längs med Munkebäcksgatan finns thailändskt och husmanskost och fler pizzerior. Längtar du efter nybakat hittar du bröd och bakverk på Sunes, som även har ett litet café.

Fritid

Skatås och Delsjön finns på gångavstånd. Här hittar du vacker natur och fina promenadvägar. På väg dit ligger Göteborgs Tennisklubb och IFK-kliniken, såväl som Göteborgs fältrittklubb, GFRK. Gym, massage och rehab hittar du på Hela Hälsan vid Munkebäcks Torg, där man som hyresgäst hos oss har förmånliga priser. Nere vid Torpavallen har du SATS i ljusa lokaler. Gillar du att bada skall du ta dig till Härlanda Tjärn eller någon av Delsjöarna dit det är promenadavstånd. Där kan du även hyra kanoter sommartid!

Övrig service

Livsmedel hittar du på Konsum Munkebäckstorg eller stormarknaden ICA Kvantum Munkebäck. På Munkebäcks Torg finns även fruktaffär, kiosk, gatukök, vårdcentral/BVC, optiker och apotek för att nämna några. Vid Torpavallen (vid Munkebäcksmotet) finner du allt från Systembolaget, Max, Mediamarkt, SATS och Djurmagazinet. Allt du behöver, på gångavstånd!