Saxborn fastigheter
Innegården Björcksgatan 42

Björcksgatan 42

Björcksgatan är en charmig fastighet i den äldre delen av Kålltorp, där de gamla mysiga gårdarna har bevarats. Den är dessutom i absolut toppskick efter en omfattande renovering hösten 2010, då fasaden tilläggsisolerades, alla fönster och panelen byttes , trapphuset helrenoverades, elektroniskt passersystem och moderna säkerhetsdörrar sattes in. Samtidigt skapade vi ett lyxigt "hemmaspa" i källaren med relax, omklädning och bastu/dusch i senaste snitt.

På baksidan av Björcksgatan finns en stor parkering med laddningsmöjlighet för elbilar/elhybrider. Där har vi i samarbete med Sunfleet Carsharing en bilpool med tre platser, för dig som behöver bil, men bara ibland - ett bra sätt att spara både miljön och sin ekonomi.

Fastigheten är naturligtvis energideklarerad, med utmärkt resultat!.

Hitta Björcksgatan 42 på kartanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Björcksgatan passar dig som...
...är singel eller sambo. Björcksgatans lite mindre lägenheter passar även den lilla familjen.

Nytt "hemmaspa"

Nytt "hemmaspa"

Miljövänlig p-plats!

Miljövänlig p-plats!

Exempel på kök

Exempel på kök

Ut och äta? 
Runt hörnet hittar du Ölstugan 1892 Tullen som bland annat serverar svensk husmans-kost och svensktillverkad öl. Pizzeria/kebab hittar du vid Munkebäcks torg. Längs med Munkebäcksgatan finns thailändskt och husmanskost och fler pizzerior. Längtar du efter nybakat hittar du bröd och bakverk på Sunes, som även har ett litet café.
  
Fritid
Skatås och Delsjön finns på gångavstånd. Här hittar du vacker natur och fina promenadvägar. På väg dit ligger Göteborgs Tennisklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och IFK-kliniken, såväl som Göteborgs fältrittklubb, GFRKlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Gym, massage och rehab hittar du på Hela Hälsanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vid Munkebäcks Torg, där man som hyresgäst hos oss har förmånliga priser. Nere vid Torpavallen har du SATSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i ljusa lokaler. Gillar du att bada skall du ta dig till Härlanda Tjärn eller någon av Delsjöarna dit det är promenadavstånd. Där kan du även hyra kanoter sommartid!

 
Övrig service
Livsmedel hittar du på Konsum Munkebäckstorg eller stormarknaden ICA Kvantum Munkebäck. På Munkebäcks Torg finns även fruktaffär, kiosk, gatukök, vårdcentral/BVC, optiker och apotek för att nämna några. Vid Torpavallen (vid Munkebäcksmotet) finner du allt från Systembolaget, Max, Mediamarkt, SATSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Djurmagazinet. Allt du behöver, på gångavstånd!

Fakta

Adress: Björcksgatan 42
Förvaltas av:
Opalen FastighetsFörvaltning AB
Område: Kålltorp
Byggår: 1935
Ombyggnadsår: 1975, 2010
Fastighetstyp: Landshövdingehus med bottenvåning av sten och två våningar i trä
Lägenhetstyper i fastigheten:
1, 2 och 4 r.o.k
Balkong: Nej
Service i fastigheten: Elektroniskt passersystem.Stilrent "hemmaspa" med relax, bastu och dusch. Cykel- och barnvagns-förvaring. Vinds- och källarförråd.
Kabel-tv: Ja (Comhem)
Bredbandsuttag: Via fiber eller ComHem
Hiss: Nej
Övrigt: Från Björcksgatan tar du dig på ca 10 min in till centralen. Du har gångavstånd till all möjlig service.

Var hittar jag...

Förskola/skola
Torpagatans förskolor 330 m
Regnbågen 500 m          
Sanatoriegatan 90 900 m Sagolunden Ättekullen 1100m (finns fler i området)

Grundskola
Kålltorpsskolan 380 m
Parkskolan 600 m Rudolf Steinerskolan 950 m

Spårvagn/busshållsplats
Torpagatan, buss 17, 50 m
Munkebäcks Torg, linje 1, 100 m
Munkebäcks Torg, linje 5, 100m Solrosgatan, linje 3, 100 m

Hur kommer jag snabbast till stan?länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster