FASTIGHET:

Föreningsgatan 26

Föreningsgatan passar dig som...

...vill ha stora ytor och kan tänka dig att betala hyra utefter det. Kanske är ni ett par med utflugna barn som önskar en rymlig tvåa eller en familj med lite större barn som behöver mycket yta.

Föreningsgatan är en vacker fastighet från 1920 med välbevarad exteriör mitt i Vasastaden. Huset har ett fantastiskt läge med nära till allt från restauranger, skolor, kaféer, gallerier, affärer, bussar/ spårvagnar och parker.

Här bor du med högt i tak, stora inbjudande rum med trägolv och härligt ljusinsläpp. Flertalet lägenheter har nyrenoverade kök och badrum. Många av lägenheterna har balkonger.

Fastigheten har vackert trapphus som renoverades 2014 med detaljer från 20-talet med moderna säkerhetsdörrar, fastighetsbox och tidningshållare. Entrén har elektroniskt passagesystem, ett tryggt och säkert lås samt porttelefon med videofunktion. På innergården finner du en modern lekplats, cykelparkering under tak, en vacker uteplats med utemöbler, fast grillplats och återvinningshus med flertal olika fraktioner. Som boende i detta hus har man tillgång till en fräsch tvättstuga med goda tvätt- och torkmöjligheter, barnvagnsrum, cykelförråd, lägenhetsförråd samt tillgång till Comhem och en öppen fiberlösning med full valfrihet.

Föreningsgatan har ett fantastiskt läge med nära till allt från restauranger, skolor, kaféer, gallerier, affärer, bussar/ spårvagnar och parker. Med ett stenkast från Avenyns puls, Götaplatsens kulturutbud och Vasaparkens grönska är detta en av de bästa adresserna i vår vackra stad. Mitt i smeten, nära till allt men ändå så lugnt.

Fastigheten är energideklarerad.

Fakta

Adress: Föreningsgatan 26
Ägs av: Saxborn Fastigheter
Område: Vasastaden, Centrum
Förvaltas av:
Opalen FastighetsFörvaltning AB
Byggår: 1920
Ombyggnadsår: 1982, 2014
Fastighetstyp: Putsat stenhus
Lägenhetstyper i fastigheten: 1 till 8 r.o.k
Balkong: Ja , på de flesta lägenheterna
Service i fastigheten: Elektroniskt passersystem i entréer. Källarförråd, cykelrum, lekplats samt cykelparkering under tak. Grill - och uteplats.
Kabel-tv: Ja (Comhem)
Bredbandsuttag: Via fiber eller ComHem
Hiss: Nej
Övrigt: På Föreningsgatan har du ett stenkast till Avenyn och Vasagatan.

Var hittar jag...

Förskola/skola

 • Lilla Samskolan förskola 200 m
 • Folke Bernadottes Gata förskola Vasa Kyrkogata 7 förskola 620m
 • Molinsgatan 23 förskola 820m Malmstensgatan 6 förskola 400 m
 • Montessorieförskolan Centrum 350m  

Grundskola

 • Lilla Samskolan 200m
 • Viktoriaskolan 250m
 • Landalaskolan 350m
 • Montessoriskolan centrum 450m
 • Vasaskolan 1,2km
 • Montessoriskolan Villa Darjeeling 350m 

Spårvagn/busshållsplats

 • Närmaste knytpunkt, ett stenkast från fastigheten är Vasaplatsen och Kapellplatsen.

Ut och äta?

Ta en kort promenad och du finner allt du kan tänkas önska dig. Kaféer, restauranger, butiker och parker brer ut sig som ett smörgåsbord- bara för dig att välja.

Fritid

Gillar du badminton ligger Fjäderborgen på gångavstånd. På Landala Torg finns SATS gym. Vill du se en film finns närmaste biograf på Avenyn och vid Kungstorget. Ta en promenad till Operan, som du hittar nere vid hamnen. Flera muséer finns också inom gångavstånd, exempelvis Röhsska muséet och Konstmuséet.

Övrig service

Närservice så som matbutiker, träningsanläggningar, apotek, konditori, blomsteraffär, systembolag m.m. finns runt hörnet. Parkeringsmöjligheter finns i garage i huset mittemot och på gatan. Dessutom är det nära till både Kapellplatsen och Vasaplatsen där du finner buss och spårvagn som tar dig dit du vill. Livsmedel hittar du på Hemköp som ligger på Vasagatan och på Coop på Landala Torg .

I Haga hittar du förutom mysiga caféer och restauranger även roliga butiker. I Linnéområdet finns många inrednings- och möbelaffärer och klädbutiker.