Saxborn fastigheter

Föreningsgatan 26

Det stora, mörkt rosa huset högt upp på Föreningsgatan är en lugn oas bara ett pulsslag från Avenyns och Vasagatans folkliv. Här bor du med högt i tak, stora inbjudande rum med trägolv och härligt ljusinsläpp.

Under sommaren 2014 fick fastigheten ett ståndaktigt lyft med vackra detaljer från 20-talet. Med mål att bevara fastigheten och lyfta fram den stil och tid då fastigheten är uppförd renoverades de allmänna utrymmena såsom entré, trapphus, källare med tvättstuga, toalett, cykelrum, förråd samt innergården. Här kan hyresgästerna njuta av vackra ytskikt och hög säkerhet.

Entréerna har elektroniskt passersystem, ett tryggt och säkert lås samt porttelefon. På innegården finner du en modern lekplats, cykelparkering under tak, en vacker uteplats med utemöbler och fast grillplats.

Fastigheten har även barnvagnsrum, cykelrum, tvättstuga och sophus med flertal olika fraktioner. Köken och badrummen är rymliga, många av dem helt nyrenoverade. Många av lägenheterna har balkonger.Se här för en välplanerad 5 r.o.k.PDF

Fastigheten är energideklarerad och miljödeklarerad.

Hitta Föreningsgatan 26 på kartan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Föreningsgatan passar dig som...
...vill ha stora ytor och kan tänka dig att betala hyra utefter det. Kanske är ni ett par med utflugna barn som önskar en rymlig tvåa eller en familj med lite större barn som behöver mycket yta.

Välkommen in!

Välkommen in!

Exempel på kök

Exempel på kök

Mysigt vardagsrum

Mysigt vardagsrum

Ut och äta?
Ta en kort promenad och du finner allt du kan tänkas önska dig. Kaféer, restauranger, butiker och parker brer ut sig som ett smörgåsbord- bara för dig att välja.  

Fritid
Gillar du badminton ligger Fjäderborgenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på gångavstånd. På Landala Torg finns SATSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster gym.  Vill du se en film finns närmaste biograf på Avenyn och vid Kungstorget. Ta en promenad till Operan, som du hittar nere vid hamnen. Flera muséer finns också inom gångavstånd, exempelvis Röhsska muséet länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsteroch Konstmuséetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Övrig service
Närservice så som matbutiker, träningsanläggningar, apotek, konditori, blomsteraffär, systembolag m.m. finns runt hörnet. Parkeringsmöjligheter finns i garage i huset mittemot och på gatan. Dessutom är det nära till både Kapellplatsen och Vasaplatsen där du finner buss och spårvagn som tar dig dit du vill. Livsmedel hittar du på Hemköp som ligger på Vasagatan och på Coop på Landala Torg .

I Haga hittar du förutom mysiga caféer och restauranger även roliga butiker. I Linnéområdet finns många inrednings- och möbelaffärer och klädbutiker.

Fakta

Adress: Föreningsgatan 26
Område: Vasastaden, Centrum
Förvaltas av:
Opalen FastighetsFörvaltning AB
Byggår: 1920
Ombyggnadsår: 1982, 2014
Fastighetstyp: Putsat stenhus
Lägenhetstyper i fastigheten:
1 till 8 r.o.k
Balkong: Ja , på de flesta lägenheterna
Service i fastigheten: Elektroniskt passersystem i entréer.Källarförråd. Cykelrum. Lekplats. Cykelparkering under tak. Grill - och uteplats.
Kabel-tv: Ja (Comhem)
Bredbandsuttag: Via fiber eller ComHem
Hiss: Nej
Övrigt: På Föreningsgatan har du ett stenkast till Avenyn och Vasagatan.

Var hittar jag...

Förskola/skola
Lilla Samskolan förskola 200 m
Folke Bernadottes Gata förskola Vasa Kyrkogata 7 förskola 620m Molinsgatan 23 förskola 820m Malmstensgatan 6 förskola 400 m Montessorieförskolan Centrum 350m  

Grundskola
Lilla Samskolan 200 
Viktoriaskolan250m Landalaskolan 350m Montessoriskolan centrum450m Vasaskolan 1,2km
Montessoriskolan
Villa Darjeeling 350m 

Spårvagn/busshållsplats
Närmaste knytpunkt, ett stenkast från fastigheten är Vasaplatsen och Kapellplatsen.

Visa mig alternativ i kollektivtrafiken!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster