Om Saxborn Fastigheter


Vi är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar lägenheter, lokaler och parkeringsplatser i Göteborg. Bland våra 400 objekt finner du allt ifrån charmiga lägenheter i landshövdingehus i Kålltorp, stora våningar med stuckatur i Vasastaden till kontorshotell och parkeringsplatser i bra lägen, allt detta runt om i vår vackra stad. Vi tror på långsiktigt tänk för god hållbarhet och sätter strålkastarljuset på dig som vår hyresgäst.

Ris och ros driver oss framåt

Vi arbetar kontinuerligt för att utvecklas och i sin tur ge våra kunder en god service. Hos oss har ledorden alltid varit att skapa ett tryggt och bekvämt boende med ett stort personligt engagemang.

Att undersöka vad kunderna tycker via undersökningar och kontinuerlig dialog är därför viktigt för oss. Vartannat år genomför vi därför en enkätundersökning med fristående undersökningsföretaget Aktiv Bo för att höra vad våra hyresgäster verkligen tycker om sin lägenhet och servicen hos oss. Här tar vi del av värdefulla synpunkter från våra hyresgäster som ger oss underlag till framtida förbättringar.

Med start 1975

Saxborn Fastigheter är ett familjeägt företag som grundades 1975 och som idag drivs av syskonen Anna och Fredrik Saxborn. Genom köp och egen nyproduktion har vi efterhand byggt upp ett bestånd av centralt belägna bostadsfastigheter i Göteborg.

Extern förvaltning

Saxborn Fastigheter med sina 40+ år på nacken har samlat stor kunskap genom åren. Vi har renoverat och byggt nyproduktion, drivit intern förvaltning med egen personal om med tiden gått över till dagens externa förvaltningsform där Saxborn Fastigheter är fortsatta aktiva ägare och Opalen FastighetsFörvaltnings AB sköter den dagliga servicen mot våra hyresgäster.

I ett nära samarbete med Opalen har vi tagit fram ett koncept med korta beslutsvägar, kontinuerliga avstämningar och många besök i våra fastigheter för att erbjuda dig som hyresgäst ett boende att trivas och må bra i. Även om det är Opalens logo som man ser promenerande runt fastigheterna är vi ändå med dagligen som ett vakande öga och drivande kraft.

Den personliga kontakten är för oss fortfarande A och O i vårt arbete, därför fortsätter vi som många år tidigare med våra årliga Hyresgästkvällar, enkätundersökningar och kontinuerliga besök i fastigheterna. Det är vid dessa tillfällen många nya idéer föds och vi tycker det är fantastiskt att få ta del av vad våra hyresgäster tycker och tänker.

Vi stödjer Stadsmissionen

Göteborgs Stadsmission bedriver ett viktigt arbete med behövande, som är lika beundransvärt som det tyvärr är nödvändigt i Sverige idag. För att stödja deras hjälp till människor i utanförskap är Saxborn Fastigheter sedan 2013 Företagsvän och stödjer Stadsmissionen ekonomiskt. Istället för julklappar till våra hyresgäster, skänker Saxborn Fastigheter ett stort antal entrébiljetter till Universeum & MegaFun till Göteborg Stadsmissions verksamhet för ett värde av 30.000 kr per år. Detta möjliggör många, glada och efterlängtade besök under hela året för de barnfamiljer som lever under stor ekonomisk press och söker sig till Stadsmissionen.

Vårt miljötänk

Saxborn Fastigheter arbetar aktivt för att minska negativ miljöpåverkan och skapa en bra miljö för våra hyresgäster. Vi gör aktiva val genom att bland annat använda oss utav materialval med lång livslängd och endast förnybar energi i våra fastigheter med stämpeln Bra miljöval vilket är en oberoende miljömärkning där miljökraven ställs och kontrolleras av Naturskyddsföreningen. Vi erbjuder våra hyresgäster en välfungerande sophantering med stort urval av återvinningsmöjligheter för exempelvis livsmedelsavfall, glas, plast, metall, glödlampor, batterier och kartong. Vi erbjuder även goda möjligheter till cykelparkeringar, både inom- och utomhus i samtliga av våra bostadsfastigheter för att ge förutsättningar och bidra till att öka användandet av cykel och minska bilanvändandet. Tillsammans med Sunfleet erbjuder vi ett effektivt sätt att kunna ha bil ibland utan att äga en egen. Ett enkelt sätt att gynna miljön och underlätta vardagen för våra hyresgäster.

Bilpool tillsammans med Sunfleet

Du som inte vill skaffa egen bil men vill njuta av fördelarna av att ändå ha tillgång till en - när du vill. Sunfleet och Saxborn Fastigheter driver tillsammans en bilpool på vår elbilsparkering på Björcksgatan 34. Som Sunfleetmedlem får du tillgång till de senaste Volvobilarna som du kan boka en timme, ett dygn, en helg, en vecka eller precis så länge du vill.